Zarif: Bercam’ın yenilmesiyle yeni bir anlaşmaya varmak imkansız

  • 20 Temmuz 2017
  • 1.088 kez görüntülendi.
Zarif: Bercam’ın yenilmesiyle yeni bir anlaşmaya varmak imkansız

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Amerika ile nükleer konuda tekrar müzakere düşüncesinin bile tehlikeli olduğuna değinerek, bu anlaşmanın yenilmesi halinde yeni bir anlaşmaya varmanın imkansız olduğunu belirtti.

Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Amerika basınından New Yorker dergisine verdiği mülakatta, iki yıl önce mevcut nükleer anlaşmaya varmanın yeteri kadar zor olduğunu ve başka yeni bir anlaşmaya varmanın pratikte imkansız olduğunu söyledi.

Zarif, İran’ın Amerika ile tekrar müzakereye hazır olması düşüncesinin boş bir düşünce olduğunu belirtti.

Bercam nükleer anlaşmanın gerçekleşmesinde etkili ve yararlı olması halinde Amerika dışişleri bakanı ile müzakere ihtimalini de reddetmeyen Zarif, Bercam ile ilgili gerekirse, Amerika dışişleri bakanı Rex Tillerson ile görüşmeye karşı olmadığını söyledi.

İran İslam cumhuriyetinin Amerika ile müzakere isteğini gündeme getirmediğine değinen Zarif, böyle bir şeyin gelecekte de gerçekleşmeyeceğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca Amerika’nın İran karşıtı girişimlerine de değinerek, belki de Donald Trump, İran’a karşı sert girişimlerle İran’ın Bercam’a sırt çevirmesini sağlayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.