​İşgal Güçleri Batı Yaka’da 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 06 Eylül 2017
  • 2.444 kez görüntülendi.
​İşgal Güçleri Batı Yaka’da 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (6 Eylül Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 13 Filistinliyi gözaltına aldı.

Işgal güçlerinin demir ve torna atölyelerine baskın düzenlediğini, aralarında eski esirlerin ve milletvekillerinin de olduğu birçok kişinin evinde arama yaptığını, paralara ve araçlara el koyduğunu söyledi.

İşgal güçleri Tulkerem’de Şeyh Ammar Menna’ ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Abdurrahman Zeydan’ı gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan Menna’ ve Zeydan’ın sabaha kadar sorguya çekildikten sonra serbest bırakıldıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin Cenin’de de Arabe beldesine baskın düzenlediği, demir ve torna atölyelerinde arama yaparak makinalara ve aletlere el koyduğu bildirildi.

İşgal güçleri Nablus’un Eski Belde semtinde İslam Bilal El-Mısri isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı, gençlerin işgal askerlerine taş ve molotof kokteyli attığı, işgal güçlerinin de yoğun bir şekilde plastik mermi ile ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kalkiliya’nın Cuyus beldesinde de üç kişiyi gözaltına aldı ve civardaki Azun beldesi girişlerinde geçici kontrol noktaları kurdu.

İşgal ordusu yayınladığı bildiride Batı Yaka’da düzenlediği baskınlar sırasında 13 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.