​Yitzhar Yerleşkesi Yahudileri Filistinlilere Ait Arazileri Yaktı

  • 20 Mayıs 2018
  • 6.200 kez görüntülendi.
​Yitzhar Yerleşkesi Yahudileri Filistinlilere Ait Arazileri Yaktı

Yahudi yerleşimciler dün (19 Mayıs Cumartesi) gece yarısı Nablus’un güneyindeki Havara beldesi arazilerini ateşe verirken işgal güçlerinin de bölgede havaya aydınlatma fişekleri attığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nin doğusunda yer alan Havara beldesine ait arazilerden geniş bir kısmının yandığını ifade etti.

Havara beldesi arazilerinde çıkan yangının ardından işgal güçleri devriyelerinin beldenin ana caddesinde ve çevre yolu kavşağında dolaştığı belirtildi.

Belde sakinlerinden Münevver Avde, ateşe verilen arazide birkaç dönümlük zeytinliği olduğunu ve Yahudi yerleşkesi sınırları dışında olmasına rağmen kundaklanan bölgedeki arazilerin Filistinlilerce ekilmesinin yasak olduğunu bildirdi.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.