200 Bin Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

  • 26 Mayıs 2018
  • 1.149 kez görüntülendi.
200 Bin Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal rejiminin tüm engellemelerine rağmen bugün (25 Mayıs) 200 bin kişi Cuma namazını Mescidi Aksa’da ifa etti.

Bugün Cuma hutbesini irad eden Mescidi Aksa hatibi Şeyh Ebu Esnine, Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılmasını isteyerek, Gazze halkının gösterdiği sabrın tükenmek üzere olduğunu, herkesin bu zalimce ablukayı kaldırmak için çalışması gerektiğini söyledi.

Doğu ve batıdaki Müslümanların Mescidi Aksa’yı savunmaktan geri durmalarını kınayan Ebu Esnine, Mescidi Aksa’yı düşmanlarından korumak için sadece Ramazan ayında değil yılın bütün aylarında buraya gelinmesini istedi.

Esnine hutbesinde “zor günler yaşıyoruz. İşgal rejimi barış coğrafyasında Müslümanların arasına ayrılık tohumlarını ekmeyi başardı. Bunun sonucunda bazıları onunla ilişkileri normalleştirmek için yoğun çaba harcıyor” dedi.

Safları birleştirmek ve hak ve adil sözü söylemek gerektiğini dile getiren Ebu Esnine sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoksa tehlike gelmektedir. Kudüs halkına yapılan zulümleri, dayatılan vergileri, Yahudi yerleşimcilerin sürekli Aksa’ya baskın yaparak terör estirmelerini, çocuk ve gençlerimizin tutuklanmasını, insanların Aksa’dan uzaklaştırılmasını, evlerin yıkılmasını, muhafızlara yönelik baskıları şiddetle kınıyoruz.”

Şeyh Ebu Esnine hutbesinde Kudüs şehrinin İslamî bir şehir olduğunu, Mescidi Aksa’nın da sadece Müslümanların olduğunu, yapılan zalimce uygulamaların bu gerçekleri hiçbir şekilde değiştiremeyeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.