32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı çalışmalarına başladı

  • 24 Kasım 2018
  • 1.196 kez görüntülendi.
32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı çalışmalarına başladı

32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin açılış konuşmasıyla çalışmalarına başladı.

32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’na İslam ülkelerden onlarca düşünür, hoca, akademisyen ve alim katılıyor.

Türkiye’den düşünürler ve akademisyenler bu konferansa katılmış bulunuyor.

“Kudüs, İslam ümmetinin birlik ekseni” sloganıyla bugün Tahran’da Zirve Salonu’nda çalışmalarına başlayan İslami Vahdet Konferansı 3 gün devam edecek.

Konferansta İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, Afganistan eski Cumhurbaşkanı Hamit Karzai, Tunus eski Dini İşler Bakanı Ebu Said Minavi, Suriye Alimler Birliği Başkanı Muhammed Tevfik Ramzan el Buti başta olmak üzere İran’dan ve diğer İslam ülkelerinden önemli isimler konuşmalara yaparak, Kudüs ve Filistin davasının önemine vurgu yaparak, bazı Arap ülkeleri yöneticilerinin İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabalarını reddettiler.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de video konferans aracılığıyla katıladı.

32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nda ayrıca büyük taklit mercilerinden Ayetullah Mekarem Şirazi ve Ayetullah Nuri Hemedani’nin mesajlarını okundu.

Ayetullah Mekarem Şirazi mesajında, vahdet sloganının gerçekleşmesi için anlaşmazlığın köklerini kurutmaları gerektiğinin altını çizerken, Ayetullah Nuri Hemedani, İslami Vahdet Konferansı’nın genç nesiller ve dünyadaki hür insanlar dahil tüm toplumları, işgal altındaki Filistin’de, Yemen’de ve diğer İslam ülkelerinde vuku bulan korkunç olay ve önemli meseleler hakkında bilinçlendirme konusunda etkili olabileceğini vurguladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım de yaptığı konuşmada, ABD’nin dünyada zulüm ve cinayette öncü olduğunu belirterek, İsrail’in şer ve fitne istasyonu olduğunu belirterek, kendileri ve kendi nesillerinin geleceğini kurtarmak için Kudüs ekseninde birleşmeleri gerektiğini altını çizdi.

Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı Şeyh Homam Hamudi de, Kudüs’ün Müslümanlar’ın ilk kıblesi ve Müslümanlar’in birlik ekseni olduğunu hatırlatarak, İslam dünyasının ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını tanımadığını vurguladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de, Siyonist rejimin İslam ümmetinin esas düşmanı olduğuna işaretle, Filistin ülkesinin bir parti, bir grup, bir aşiret meselesi değil tüm İslam ümmetinin meselesi olduğunu vurguladı.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki de, ABD ve bölgesel müttefiklerinin direniş cephesi karşısında yenilmiş olduklarının 32. İslami Vahdet Konferansı’nın mesajlarından biri olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.