38 Ä°slam aliminden IŞİD’e dair fetva

  • 12 Mart 2015
  • 973 kez görüntülendi.
38 Ä°slam aliminden IŞİD’e dair fetva

Konsey’in fetvasında; IŞİD’in Ä°slam ile alakasının olmadığı ve Ä°slam tarihindeki Haricilerin günümüzdeki temsilcileri oldukları ifade edildi.

Merkezi Kanada’nın Alberta eyaletine baÄŸlı Calgary kentinde bulunan Kanada Yüksek Ä°slam Konseyi’ne üye 38 Ä°slam alimi, fetvalarına dayanak olarak Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Hazreti Muhammed’in hadislerinden örnekler sıraladılar.

IŞİD’in 10 eylemini Ä°slam’a aykırı bulan konsey üyeleri, bu eylemleri şöyle sıraladı:

“Müslüman ya da gayrimüslim, kendilerine karşı olanların kafalarını kesmek, IŞİD’in yaptıklarını kabul etmeyenleri öldürmek, camileri yıkmak, peygamber ve evliyaların türbelerini yerle bir etmek, insanları evlerinden ve yurtlarından sürmek, IŞİD’e karşı çıkan Ä°slam alimlerini öldürmek, Müslüman kadınları IŞİD elemanları ile evlendirmek, insanları canlı canlı yakmak, yakaladıklarına iÅŸkence etmek, insanları yüksek binalardan atarak öldürmek.”

”BU EYLEMLERÄ°N HEPSÄ° Ä°SLAM’A KARÅžIDIR”

Fetvanın devamında, “IŞİD, bu eylemlerin hepsini iÅŸlemektedir. Bu eylemlerin hepsi Ä°slam’a karşıdır. Ä°slam’da yasaklanmış, haram kılınmış ve büyük günahlardan sayılmış eylemlerdir” denildi.

”CÄ°HAD OLARAK DEÄžERLENDÄ°RMEK KESÄ°NLÄ°KLE YANLIÅžTIR”

IŞİD’in yaptıklarının “cihad” olmadığı açıklanan konsey fetvasında, “Bu eylemleri cihad olarak deÄŸerlendirmek kesinlikle yanlıştır. Ä°slam fıkhında cihadın ÅŸartları vardır. Cihadda, kadınlara, çocuklara, yaÅŸlılara, hastalara, kimsesiz düşkünlere dokunulmaz, aÄŸaçlara zarar verilmez, sular kirletilmez, baÅŸka dinlere ait mekanlara zarar verilmez ve hiç kimse Ä°slam’a girmeye zorlanmaz. Çünkü Peygamberimiz böyle yapmış ve emretmiÅŸtir”‘ hükümlerine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.