İsrail’i HİZBULLAH Korkusu Sardı.

  • 22 Ocak 2015
  • 835 kez görüntülendi.
İsrail’i HİZBULLAH Korkusu Sardı.

İsrail, olası bir Hizbullah saldırısına karşı tayakkuza geçti. İsrail ordusu Lübnan sınırında konuşlu askeri güçlere takviyede bulundu. İsrail’in, muhtemel bir Hizbullah saldırısına karşı Lübnan sınırında mevzilenen askeri güçlerini takviye ettiği bildirildi.

İsrail Radyosu’nun haberine göre İsrail ordusu, son durum nedeniyle kuzeydeki Lübnan sınırında konuşlanan askeri güçlerine yeni takviyede bulundu.

İsrail ordusunun takviye için kullanacağı asker veya araç sayısına dair bilgi verilmeyen haberde, sınır bölgesindeki yerleşim birimlerinin koruma altına alınması için acil durum birliklerinin çağrıldığı ve bölgede hareketlilik yaşanacağı vurgulandı.

İsrail’in, Suriye-İsrail sınırındaki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah konvoyuna Pazar günü düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Muhammed İsa ile eski Hizbullah komutanlarından İmad Mugniye’nin oğlu Cihad Mugniye’nin de aralarında bulunduğu 6 Hizbullah üyesinin öldüğü duyurulmuştu.

İran makamları da saldırıda Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Ali Allahdadi’nin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.