Yahya Es-Sinvar, Gazze’yi Ziyaret Eden Mısır Güvenlik Heyetiyle Görüştü ​

  • 27 Şubat 2018
  • 2.148 kez görüntülendi.
Yahya Es-Sinvar, Gazze’yi Ziyaret Eden Mısır Güvenlik Heyetiyle Görüştü ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar, konuk Mısır güvenlik heyetiyle bir araya gelerek uzlaşının uygulanması ve Gazze Şeridi’nde yaşanan krizleri görüştü.

Görüşmede Es-Sinvar’ın uzlaşının gerçekleşmesi ve Mısır güvenlik heyetinin görevini kolaylaştırma konusunda Hamas’ın istekli olduğunu, uzlaşı yolundaki engelleri kaldıracağını söylediği belirtildi.

Filistin tv muhabiri, Yahya Es-Sinvar’ın Mısır güvenlik heyetiyle yaptığı görüşmeye Gazze Emniyet Genel Müdürü Tevfik Ebu Naim’in de katıldığını söyledi.

Gazze kentinde dün akşam gerçekleşen görüşmenin yaklaşık üç saat sürdüğü bildirildi.

Mısır heyetinin görüşmede uzlaşı çabalarını ve anlaşmanın uygulanmasını takip etmeye devam edeceklerini belirttiği kaydedildi.

Pazar günü Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşan Mısır güvenlik heyetinde General Samih Nebil, Ramallah’taki Mısır Başkonsolosu Halid Sami ve General Abdulhadi Ferec yer alıyor.

Heyeti Gazze Şeridi’ne girişinde Gazze Emniyet Genel Müdürü Tevfik Ebu Naim ile İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Gazi Hamed karşıladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.