Yemen Hizbullahı Suudi Koalisyonuna bağlı milislere balistik füzeler fırlattı

  • 30 Mayıs 2018
  • 1.270 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Suudi Koalisyonuna bağlı milislere balistik füzeler fırlattı

Suudi Koalisyonuna bağlı milisler ile Yemen kuvvetleri ve Ensarullah arasındaki çatışmalar bu ülkenin batı kıyılarında birkaç gündür devam ediyor.

Suudi Rejimi, koalisyon milisleriyle mücadele eden Yemen ordusu ve halk güçlerinin silahlarının su yoluyla ve el-Hadide limanından gönderildiğini iddia ediyor.

Yemen ordusu ve halk güçleri füze birimleri, operasyonlarının devamında, Suudi Koalisyonuna bağlı milislerin Yemen’in batı kıyılarındaki çok sayıda askeri mevziini hedef aldı.

Askeri bir kaynak şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen kuvvetleri dün, Suudi Koalisyonunun Yemen’in batı kıyılarındaki mevzilerine çok sayıda balistik füze fırlattı.

Bu kaynak ayrıca şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu füzeler, Yemen’in batı kıyılarında istenilen hedefe tam isabet ettiler ama Suudi kaynakları bu füzelerin isabet ettiğini yalanlayarak, Yemen füzelerinin hedefe ulaşmadan önce hedef alındığını açıkladılar.

Öte yandan, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Aziz Raşit, geçtiğimiz günlerde, Yemen ordusu ve halk güçlerinin Suudi askerleri öldürüp, zırhlı araçları ve operasyon odalarını imha ve tahrip ederek, Suudi koalisyonuna ağır bir darbe vurduğunu ve bu operasyonların Yemen’in batı sahillerinin başından itibaren devam ettiğini belirtti.

Aziz Raşit ayrıca, Yemen ordusu ve halk güçlerinin sayısının çok olduğunu vurgulayarak, Yemen kabilelerinin, Amerika’nın, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin işgaliyle mücadeleye gönüllü bir şekilde ve tam olarak hazır olduklarını belirtti.

Ensarullah Lideri Abdülmelik Husi yaptığı konuşmada, Ensarullah’ın Yemen’in batısında bulunan el-Hadide’deki çatışmalardan geri çekilmesine değinerek şunları söyledi: ‘Gerçekçi ve akıllıca bakıldığında, geri çekilmek savaşın sonu demek değildir.

Düşman, el-Hadide’de yeni operasyonlar başlatabilir ama onun neticesini belirlemeleri mümkün değildir. Kıyı şeridindeki ihlaller kontrol edilebilirdir ve işgalciler için bir tehdit oluşturmaktadır.

Yemen’in batı kıyısındaki savaşlar, Amerika’nın planları ve Suudi Arabistan ve uşaklarının uygulamasıyla meydana gelmiştir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.