Bahreyn’de 7 Siyasi Muhalif Tutuklandı

  • 17 Ekim 2018
  • 1.386 kez görüntülendi.
Bahreyn’de 7 Siyasi Muhalif Tutuklandı

Bahreyn Al-i Halife rejimi, adalet ve demokrasi talep eden halkına baskı uygulamaya ve hapse atmaya devam ediyor.

Bahreyn Al-i Halife rejimi, adalet ve demokrasi talep eden halkına baskı uygulamaya ve hapse atmaya devam ediyor.

Bahreyn rejimi, insan hakları ihlalleri konusunda her geçen gün yeni bir skandala imza atarken, uluslararası insan hakları örgütleri de Bahreyn rejimine yönelik baskılarını artırıyor.

Uluslararası kamuoyunun çağrılarına rağmen tutuklamalara devam eden Bahreyn rejimi, yedi siyasi muhalifi daha tutukladı.

Bahreyn mahkemesinin yedi siyasi muhalifi terör gruplarına katılma iddiasıyla tutukladı ve vatandaşlıklarını iptal etti.

Lualua televizyonunun haberine göre, Bahreyn rejim mahkemesi, yedi siyasi muhalifi başkent Manama’nın 13 kilometre güneybatısında yer alan Buri köyünde bir ham petrol boru hattını patlatmakla suçladı.

Bahreyn mahkemesi, 5 siyasi muhalifi ömür boyu hapis cezasına, 200 bin Bahreyn dinarı para cezasına mahkum etti ve vatandaşlıklarını da iptal etti.

Diğer iki siyasi muhalif ise 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

2011 yılından buyana Bahreyn’de düzenlenen adalet ve demokrasinin talep edildiği gösterilerde binlerce kişi tutuklandı ve yüzlerce kişi ise öldürüldü.

Göstericiler, Al-i Halife rejiminin son bulmasını ve tüm Bahreynlileri kapsayan yeni bir siyasal sistemin kurulmasını talep ediyor.

2011 yılında başlayan gösterileri Bahreyn Al-i Halife rejiminin bastıramaması üzerine Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başkent Manama’ya asker göndermişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn askerleri 2011 yılında yapılan gösterilerde yüzlerce kişiyi katletti, binlerce kişiyi de tutukladı.

Mart 2017’de ise Bahreyn Ali Halife rejimi adeta ülkede sıkıyönetim ilan etti. Al-i Halife rejimi, sivil ve barışçıl gösteriler yapanların askeri mahkemelerde yargılanmasının önü açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.