İran Hac Örgütü: İranlı Hacılar Kumeyl Duasını Okumak İstiyor

  • 07 Temmuz 2019
  • 869 kez görüntülendi.
İran Hac Örgütü: İranlı Hacılar Kumeyl Duasını Okumak İstiyor

İranlı Hacıların Sorumlusu, Hac farizası sırasında Kumeyl duasını okuma etkinliğinin düzenlenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan hükümeti hacıların memnuniyeti doğrultusunda çalışmak istiyorsa Kumeyl duasının geçen senelerde olduğu gibi düzenlenmesine müsaade etmeli. Çünkü bu İran halkının ve hacılarının isteğidir.” dedi.

İranlı Hacı adaylarının sorumlusu Hüccetülislam Abdülfettah Nevvab İran İslam Cumhuriyeti’nin Suudi Arabistan’daki büyükelçilik ve konsolosluklarının kapatıldığına değinerek, “Bu alanda farklı yıllarda imzalanan anlaşmalar, farklı olmuştur. Kimi zaman iki üç gün içerisinde anlaşmaya varılmış, ancak bu sene Suudi Arabistan ile diplomatik ve siyasi ilişkilerin kesilmesine rağmen iki ülke arasındaki hac anlaşması daha kolay bir şekilde sağlanmıştır.” dedi.

Nevvab Hac farizası ve konusunun küresel emperyalizmin gölge düşüremeyeceği ve bu alanda sabotaj yapamayacağı konulardan olduğuna değinerek şöyle dedi: “Küresel emperyalizm müşriklerden geniş çaplı bir şekilde teberri eden hacdan korkuyor, bölgesel ve küçük çaplı bir teberriden değil. ”

2019 hac süreci, Cuma günü ilk ekipler ve hacı adaylarına hizmet vereceklerin Medine’ye varması ile resmi olarak başlamış oldu.

İranlı hacı adaylarının uçuşları ise 8 Temmuz tarihinden itibaren Homa Hava Yolları uçuşları vasıtası ile başlamış olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.