İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Balıkçı Teknesine Saldırdı

  • 18 Eylül 2019
  • 613 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Balıkçı Teknesine Saldırdı

İşgal ordusu donanması bu sabah (17 Eylül Salı) Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Gazze Vadisi açıklarında Filistinlilere ait bir balıkçı teknesine saldırdı.
İsrail’in Gazzeli Balıkçılara Yönelik İhlallerini Belgeleme Komitesi, işgal ordusuna ait hücumbotların Gazze Vadisi’nin batısında sahilden 9 deniz mili uzaklıkta bir balıkçı teknesine saldırdığını söyledi.
Komite, işgal güçlerinin balıkçı teknesine taciz ateşi açtığını ve bölgede avlanmasını engellediğini, balıkçı teknesini ağlarını bırakıp 6 mil mesafeye geri çekilmeye zorladığını ifade etti.
İşgal güçleri, 2014 yazında Filistinli gruplar ve işgal hükümeti arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.
Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları taciz eden işgal güçleri, ayrıca sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait topraklara giriyor ve arazi tesviyesi yapıyor, sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine, söz konusu bölgelerde çalışan çiftçilere, işçilere ve kuş avcılarına da ateş açıyor.
İşgal güçlerinin ihlallerinin Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğuyla 2018 yılında sağlanan ateşkese de aykırı olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.