Hasan Ruhani: ABD’nin bölgedeki varlığı ortamın bozulmasına neden olmuştur

  • 13 Ocak 2020
  • 2.816 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’nin bölgedeki varlığı ortamın bozulmasına neden olmuştur

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece İsveç başbakanı Stefan Löfven ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgenin istikrar ve güvenliğinin kalkındırılması için bütün herkesin çaba göstermesinin zaruri olduğunu belirterek, ‘ülkelerin toprak bütünlüğü ve hakimiyetine saygı gösterilmesi zaruridir’ dedi.

Ruhani, telefon görüşmesinde, Ukrayna havayollarına ait yolcu uçağının Tahran etrafında kazara düşmesi sonucunda hayatını kaybedenlerden dolayı  taziyelerini bildirirken, ”İran’ın konuyla ilgili araştırmalarını tam sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini ve sonucu kamuoyu ile paylaşacağını” söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Amerika’nın bölgedeki askeri varlığının ve İran devrim muhafızları Kudüs gücü komutanı general Süleymani’nin şehit edilmesinin bölgedeki durumu daha da içinden çıkılmaz hal almasına neden olduğunu belirterek, bu durumun milletlerin öfkelenmesini beraberinde getirdiğini ve bölgenin güvenliğinin tekrar sağlanması ve bölgenin huzura kavuşmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika’nın  El’Anbar’daki üssüne yönelik İran’ın saldırısının tamamen kanuni olduğunu ve bunun BM’nin 51. maddesine uygun olduğunu  zira İran’ın kendini savunduğunu belirterek, bütün herkesin Amerika’nın açık cinayetini kınaması gerektiğini söyledi.

İsveç başbakanı da sözkonusu telefon görüşmesinde, uçak hadisesinde hayatını kaybedenlerden dolayı  İran halkına taziyelerini bildirirken, şeffaf bir araştırma istediklerini ve bu konuda İsveç’in işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.