Küba: İran, önemli ortağımızdır

  • 23 AÄŸustos 2016
  • 939 kez görüntülendi.
Küba: İran, önemli ortağımızdır

Küba Dış Ticaret Bakanı Rodrigo Malmireka, İran’ın ülkesinin önemli ortağı olduğun ve bölgesel düzeyde iki tarafın ilişkilerinin artması gereğini vurguladı.

Havana’da İran Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif’in katılımı ile düzenlenen Ortak Ekonomk Toplantısına katılan Malmireka, ‘’Biz ve İran ambargolar döneminde yeni ekonomik fırsatlar ve birbirimizin potansiyellerinden yararlanmamız için bir yol haritası üzerinden anlaştık’’ dedi.

Malmerika, ‘’Biz kendi ekonomik, sosyal ve devrimci politikalarımız çerçevesinde demokraki gelişmiş, halkın refahını temin eden sosyalist bir model uygulamak istiyoruz ve bu yönde İran bize yardımcı olabilir’’ dedi.

sermaye nakli, piyasadaki çeşitliliği, ekonomik alanlarda işbirliği ve diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmeyi Küba’nın milli gelişme politikasının esasları olarak sayarak, ‘’Bu şartlarda İran bizim için iyi bir ekonomik ortak olmakla birlikte Asya pazarına girmemize yardımcı olacak büyük potansiyele sahip bir ülke konumundadır’’ dedi.

Zarif latin Amerika ülkelri ziyareti çerçevesinde Küba, Nikaragua, Ekvador, Şili, Bolivya ve Venezuella’yı ziyaret edip o ülke yetkilileri ile görüşecek.

Zarif’in Latin Amerika ülkeleri ziyaretine özel ve devlet sektöründen toplam 60 kişi katılmaktadır.

Bu ziyaret Zarif’in Latin Amerika ülkelerine ilk ziyaretidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.