Yahudi Yerleşimciler Filistinli Genci Silah Zoruyla Kaçırmak İstedi.

  • 26 Mart 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Filistinli Genci Silah Zoruyla Kaçırmak İstedi.

Nablus kentinin güneyindeki Madma köyü yakınlarında Filistinli bir gencin Yahudi yerleşimcilerden biri tarafından silah tehdidiyle kaçırılmak istendiği bildirildi.

Madma Köy Meclisi Sekreteri İhab El-Gıt, yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki Bedir El-Gıt isimli Filistinli gencin otomobiliyle Yitzhar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında geçen yolda tavuk çiftliğine doğru gitmekteyken kaçırılma girişimine maruz kaldığını ve Yahudi yerleşimcilerden birinin genci silah tehdidiyle durmaya zorladığını bildirdi.

Yahudi yerleşimcinin Bedir El-Gıt’ın otomobiline bindiğini ve Filistinli genci silahla tehdit ederek otomobilini sürmesini istediğini kaydeden İhab El-Gıt, ileride içinde Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu bir otobüsün beklediğini ve kaçırma girişiminin planlı olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Bedir El-Gıt’ın silahlı Yahudi yerleşimciye direnmesi ve itekleyerek otomobilden çıkarması sonucu kaçırma girişiminin başarısız olduğunu bildiren İhab El-Gıt, Filistinli gencin daha sonra otomobiliyle hızla olay yerinden kaçarak köyüne dönmeyi başardığını ifade etti.

Olayın ardından Filistinli gencin babasının Nablus’taki Filistin irtibat ofisine giderek şikayette bulunduğu ve ailenin daha önce de Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.