Uçak Üretim Şirketleri, İran’la İşbirliği Çabasındadır

  • 08 Mayıs 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Uçak Üretim Şirketleri, İran’la İşbirliği Çabasındadır

İran İslam Cumhuriyeti Havacılık Kurumu Başkanı Ali Rıza Cihangiriyan, geçen bir yılda uçak üreticisi olan şirketlerin devamlı İran’a geldiğini, havayolu ve İran taşımacılık pazarını değerlendirme kurumuyla müzakerelerde bulunduğunu belirtti.

Cihangiriyan “Uçak üreticisi olan şirketler şartların değişmesi durumunda İran ile işbirliğini ciddi şekilde takip ediyor. Havacılık taşımacılığı kesinlikle mevcut durumdan daha fazla uçağa ihtiyacı var. ayrıca ülkenin yüz ölçümü ve nüfusa göre hesaplanan uluslar arası endeksler, ülkedeki uçak sayısının uluslar arası ortalama normlarından daha az olduğunu ve hatta daha fazla uçağa ihtiyacı olduğunu gösteriyor.” dedi.
Yetkili şöyle konuştu: “Havacılık sektörü üzerindeki uluslararası baskılara rağmen hem parça eksikliği hem de ekonomi olmaması ve uluslar arası hizmetlerin sunulmaması nedeniyle İran’ın bazı uçakları hangara çekildi ancak yapılan girişimlerle ve bazı uçakların filoya katılmasıyla bu eksiklik telafi edildi. Şu anda 140 adet uçak ülke çapında aktif durumdadır. Yapılan incelemelerle 2025 yılına kadar bu sayı 400-500’e ulaşacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.