Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” Kapısı yakınlarında çıkan çatışmalarda, 5 Filistinli yaralandı

  • 13 Ekim 2015
  • 699 kez görüntülendi.
Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” Kapısı yakınlarında çıkan çatışmalarda, 5 Filistinli yaralandı

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” Kapısı yakınlarında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında bu sabah (13 Ekim Salı) çıkan çatışmada biri gazeteci beş Filistinli genç yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaynaklar, sağlık ekiplerinin beş yaralıyı Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi’ne naklettiklerini ve yaralarının ağır ve orta derecede olduğunu söylediklerini ifade etti.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin kendilerine çok yaklaşan bir genci gözaltına alıp Beyt Hanun “Erez” Kapısı içine götürdüklerini, gencin kimliğinin henüz öğrenilemediğini söyledi.

İşgal güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığını bildiren görgü tanıkları, yaralıların yanı sıra çok sayıda göstericinin de bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini belirtti.

Bu arada, işgal güçlerinin çatışmaları bahane ederek Beyt Hanun “Erez” Kapısı’nı geçişlere kapattığı ve bu kararını Filistin tarafına ilettiği kaydedildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi de konuyla ilgili haberinde kapının kapatıldığı haberini doğruladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.