İmam Hamaney: Afganistan halkı İngiltere, Sovyetler Birliği ve ABD’nin işgali karşısında direnmiştir

  • 05 Ocak 2016
  • 1.064 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Afganistan halkı İngiltere, Sovyetler Birliği ve ABD’nin işgali karşısında direnmiştir

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, Afganistan İcra Kurulu Başkanı’nı makamına kabul ettiği görüşmede, “Etnik grupları ve yetkililerin vahdetiyle Afganistan’ın sorunları çözülebilir” dedi.

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah’ı bugün sabah saatlerinde makamına kabul eden Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, “Etnik grupların vahdetini Afganistan’daki sorunların çözüm yolu olarak nitelendirdi.

İran ve Afganistan arasındaki işbirliği kapasitesine işaret eden İmam Ayetullah Hamanei, “İran İslam Cumhuriyeti ‘Afganistan’ın güvenlik, istikrar ve gelişmesini’ kendi ‘güvenlik ve gelişmesi’ olarak bilmektedir.

İnkılap Rehberi, Şii, Sünni ve Afganistan’nın farklı kavimlerinin birbir yanında birlik ve beraberlik içinde yaşamalarına değinerek, “Biz eskiden beri Afganistan’ı sabırlı, beklentileri yüksek olmayan, çalışkan, dindar ve edebi zevke sahip bir halk olarak tanımakyatız, lakin kavimler arasındaki ihtilaf ve ayrışmalar her milleti zayıftaltır” beyanında bulundu.

İran’ın özellikle de Sovyetler Birliği’nin bu ülkeyi işgal ettiği dönemlerde Afganistan’a verdiği destekleri hatırlatan Ayetullah Hamanei, “İran İslam Cumhuriyeti günümüzde de 3 milyon Afgan mülteciye evsahipliği yapmaktadır” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, 16 bin Afganistanlı üniversite öğrencisi ve mezununun İran’da bulunmasının da Afganistan için değerli bir fırsat olduğunu söyleyerek, “Afganistan hükümeti sözü edilen öğrencileri ülkelerine dönüp hizmette bulunmak için teşvik etmelidir” diye ekledi.

Afganistan halkının İngiltere, Sovyetler Birliği ve son yıllarda da ABD’nin saldırı ve işgali karşısındaki direniş anlayışına dikkat çeken Ayetullah Hamanei, “Afganistan halkı din ve direniş hakkında derine bir anlayışa sahiptir. Tarih boyunca hiçbir işgal gücünün Agfanistan’da dayanamadığı dillere destandır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.