Korsan İsrail Güçleri Bu Sabah Kudüs’te Bir Evi Basarak 3 Çocuğu Tutukladı…

  • 26 Aralık 2014
  • 994 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri Bu Sabah Kudüs’te Bir Evi Basarak 3 Çocuğu Tutukladı…

İşgal güçleri tarafından bugün (26 Aralık Cuma) sabah erken saatlerde Kudüs’te bir eve kalabalık askerî birimin düzenlediği baskında üç çocuk gözaltına alınarak işgal rejiminin soruşturma merkezlerine götürüldü.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinden kalabalık bir askerî birim bugün sabah henüz ortalık aydınlanmadan, 04.30 civarında Kudüs’te Mescidi Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesinin el-Bustan mahallesinde Musa Avde isimli bir Filistinlinin evine baskın düzenledi.

İşgalci askerler baskında Musa Avde’nin üçü de 18 yaşın altında olan üç küçük çocuğunu tutukladı. Bu üç çocuktan birinin 15 yaşındaki Muslim, ikincisinin ise 12 yaşındaki Muhammed Nasır olduğu bildirildi. Üçüncünün ismi ve yaşı belirtilmedi.

15 yaşındaki Muslim’in bugün sabah gözaltına alınmasının işgal güçleri tarafından on sekizinci gözaltı olduğu ifade edildi.

Çocukları gözaltına alınan Musa Avde’nin evi Silvan’da yahudi yerleşim birimlerinin inşa edildiği Re’su’l-Amud semtinde yer alıyor.

Siyonist işgal güçleri Filistin’in genelinde işgal askerlerine ve yahudi yerleşimine yönelik tepki ve protestolardan dolayı Filistinli çocukları sıkça gözaltına alarak psikolojik baskı ve çoğu zaman insanlık dışı işkence uygulamalarına maruz bırakıyorlar. Bu uygulamaya Kudüslü çocuklar daha çok maruz bırakılıyor.

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün sabah Batı Yaka’nın Azun beldesine düzenledikleri baskınlarda da yaşları 16 ile 30 arasında değişen sekiz Filistinliyi gözaltına almışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.