Velayeti’den Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’na sert tepki

  • 27 Ekim 2015
  • 869 kez görüntülendi.
Velayeti’den Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’na sert tepki

İran Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, muhabirlere hitaben yaptığı açıklamada, Dünya Müslümanları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na ilişkin Cumhurbaşkanı Ruhani’ye yazdığı mektuba değinerek, KOEP konusunun İran İslam Cumhuriyeti açısından çok önemli ve stratejik bir konu olduğunu söyledi.

Sözlerinin devamında dünya gündemini de değerlendiren İnkılap Rehberi Başdanışmanı Velayeti, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr’in ileri sürdüğü iddialara ilişkin, “Adil el-Cubeyr acemi ve deneyimsiz biridir. O, Suudi Arabistan’la alakalı olmayan bir konuya karışmak için kendine izin veriyor” dedi.

Ali Ekber Velayeti, “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, kimin izniyle Arap ülkeleri adına konuşuyor. İran İslam Cumhuriyeti bölgenin en güçlü ülkesi olarak her zaman komşu ve müttefik bir ülkenin diğer mustekbir ülkelerin komplolarına maruz kaldığını öğrenirse hemen yardım etmeye koşar” diye ekledi.

Hiçbir bir yasal ve kanuni izin gözetmeden Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı düzenlediği saldırılara da değinen Velayeti, bu saldırılarda Yemen halkının katliam edildiğini ve ABD’nin de sessiz kalarak bu cinayetlere destek verdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.