Ensari: Terörizmin negatif etkileri terörü destekleyen ülkeleri saracaktır

  • 20 Ekim 2016
  • 1.046 kez görüntülendi.
Ensari: Terörizmin negatif etkileri terörü destekleyen ülkeleri saracaktır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, bölgedeki bazı aktörlerin terörü araç olarak kullandıklarını belirterek, bu aktörlerin terörün bir bölge ile sınırlı kalmayacaklarını, terörist gurupların kendi projeleri olduğunu ve terörün negatif sonuçlarının terörü destekleyen ülkeleri de saracağını bildirdi.

Brezilya Dışişleri Bakanının Ortadoğu ve Afrika yardımcısı Fernando Joze Marni De Abroba ile Tahran’da görüşen Ensari, bölgedeki mevcut çatışmaların siyasi ve çözülebilir olduğunu, mezhepsel ve etnik olmadığını fakat bazılarının yalan propaganda ile bu krizlerin etnik ve mezhepsel olduğunu pompaladıklarını söyledi.

Ensari bunların kendi hedefleri ve taktiksel menfaatlerini güttüklerini fakat bu siyasetin sonucunun bölgedeki krizlerin çözülmeyecek krizlere dönüşmek olduğunu söyledi.

Batı Asya ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmelerin hızlı ve derin olduğunu vurgulayan Ensari, ‘’Çeşitli aktörlerin menfaatlerinin çakışması bölgedeki durumun daha da karmaşık hale gelmesine sebep olmuştur’’ dedi.

İran dış politikasında Brezilya’nın önemli yeri olduğunu ifade eden Ensari, İran’ın bölgesel ve uluslararası konularda Brezilya ile istişareye hazır olduğunu söyledi.

Abdoba da İran’ın bölgede önemli aktör ve jeopolitik konuma sahip ülke olduğunu ve Tahran ile ilişkilerin gelişmesinin ülkesi için önem taşıdığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.