İslami Cihad Heyeti Kahire’ye Gitmek İçin Gazze Şeridi’nden Ayrıldı

  • 17 Kasım 2016
  • 966 kez görüntülendi.
İslami Cihad Heyeti Kahire’ye Gitmek İçin Gazze Şeridi’nden Ayrıldı

İslami Cihad Hareketi’nden bir heyet bugün (16 Kasım Çarşamba) Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek üzere Gazze Şeridi’nden ayrıldı.

Heyetin Kahire’de Filistin dışından gelen İslami Cihad Genel Sekreteri Ramazan Şellah başkanlığındaki heyetle bir araya geleceği bildirildi.

Şellah’ın Kahire’de Mısır İstihbaratı Başkanı Halid Fevzi ile görüştüğü ve tarafların görüşmede Filistin sahasındaki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Şellah’ın Filistin’de birliğin sağlanması ve işgale karşı mücadelenin idaresi konularında düşüncelerini aktardığı, Fevzi’nin de Mısır’ın Filistin halkının çıkarlarını koruyacak bir birliği desteklediğini söylediği ifade edildi.

Fevzi’nin ayrıca, Filistin davasının ve Filistin halkına yardımın Mısır’ın öncelikleri arasında olduğunu, bu çerçevede Rafah Kapısı’ndan giriş çıkılara yeni kolaylıklar sağlanması için çalışmaların yürütüldüğünü öne sürdüğü bildirildi.

İslami Cihad heyetinin Kahire’deki görüşmede Gazze Şeridi halkının çektiği sıkıntılar hakkında Mısırlı yetkililere bilgi verdiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.