Abbas Güçleri, 8 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 29 Temmuz 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, 8 Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6’sının sanatçı olduğu ifade edildi. Güvenlik birimleri siyasi nedenlerle gözaltına aldığı iki kişinin gözaltı süresini de hiçbir hukuki gerekçe ileri sürmeden uzattı.

Ramallah vilayetinde Koruyucu Güvenlik birimi gece geç saatlerde Kudüs Sanat Topluluğu’nun altı kişiden oluşan üyelerinin tamamını Bedres köyünde gazeteci Muhammed Avad’ın düğün törenine katıldıktan sonra gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, Koruyucu Güvenlik biriminin sanat topluluğunun müzik aletlerine ve ses cihazlarına da el koyduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, gazeteci Muhammed Avad’ı bir buçuk ay gözaltında tuttuktan ve işkence ettikten sonra bir ay kadar önce serbest bırakmıştı.

Nablus vilayetinde ise Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Madma köyü sakinlerinden Şeyh Ahmed Atıf Ziyade’yi ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı ve Muaz Ebu Iyşe’nin gözaltı süresini 15 gün daha uzattı.

Tubas vilayetinde de Genel İstihbarat birimi 18 yaşındaki Musa Haryuş isimli genci babası Ali Haryuş’u serbest bıraktıktan birkaç gün sonra gözaltına aldı.

Selfit vilayetinde ise Kudüs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammed Şitiye’nin Koruyucu Güvenlik zindanında üç gün önce başladığı açlık grevini sürdürdüğü öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.