Abbas Güçleri İki Üniversite Öğrencisini Gözaltına Aldı

  • 18 Ocak 2016
  • 810 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri İki Üniversite Öğrencisini Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas baÅŸkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne baÄŸlı Koruyucu Güvenlik birimi, Nablus kentindeki En-Necah Ãœniversitesi öğrencilerinden Hemmam Aziz FettaÅŸ ve Ãœsame Rızık FettaÅŸ’ı gözaltına aldı.

FettaÅŸ ailesi, Koruyucu Güvenlik biriminin Hemmam’ı birkaç gün önce ifade vermeye gittiÄŸi sırada gözaltına aldığını ve henüz serbest bırakmadığını açıkladı. Aile, Koruyucu Güvenlik biriminin dün de Selfit kentindeki binasına ifade vermeye çağırdığı Ãœsame’yi gözaltına aldığını söyledi.

Hemmam Aziz Fettaş ve Üsame Rızık Fettaş isimli üniversite öğrencilerinin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de gözaltına alındığı ve birçok defa ifade vermeye çağrıldıkları, Fettaş ailesinin bu nedenle büyük sıkıntılar çektiği ve öğrencilerin eğitimlerinin aksadığı bildirildi.

Bu arada yerel kaynaklar, Filistin Yönetimi’ne baÄŸlı güvenlik birimlerinin son günlerde vatandaÅŸları ve öğrencileri ifade vermeye çağırmayı sıklaÅŸtırdığına dikkat çekti. Güvenlik birimlerinin ifade vermeye gelenleri saatlerce alıkoyduÄŸu ve özellikle Kudüs Ä°ntifadası’na katılmalarından endiÅŸe ettiÄŸi gençler üzerinde yoÄŸunlaÅŸtığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.