ABD, Kuzey Kore Karşısında Dehşet İçinde

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.111 kez görüntülendi.
ABD, Kuzey Kore Karşısında Dehşet İçinde

ABD, balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sisteminin test edildiğini duyurdu. Kulislerde, ABD’nin balistik füze savunma sistemini test etmesinin tüm uyarılara rağmen kıtalararası nükleer başlıklı füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Kore’ye bir mesaj niteliği taşıdığı konuşuluyor.

Pentagon, 3 senenin ardından ilk kez balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sisteminin test etti.

Davis, ABD’nin Mashall Adaları’ndaki Reagan Test Sahası’ndan fırlatılan bir kıtalararası balistik füzeye Kaliforniya eyaletinde bulunan Vandenberg Hava Üssü’nden fırlatılacak olan orta ölçekli balistik füze savunma sistemi ile önleme yapıldığını kaydetti.

Testin Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerini sıklaştığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Balistik füzelerin halen ABD için önemli bir kaygı olduğunu söyleyen Davis söz konusu testin Kuzey Kore ile balistik füze denemeleri üzerine söz konusu olan gerginlikle ilişkili olmadığını iddia etti ancak Kuzey Kore’nin ABD’nin neden böyle bir savunma sistemine sahip olması gerektiğini kanıtladığını savundu.

Kuzey Kore’nin birçok balistik füze denemesi yaptığını ve aktif kullanıma hazır yüzlerde Scud füzelerine sahip olduğunu kaydeden Davis Pyongyang’ın elindeki silahların ABD’nin Güney Kore ve Japonya’da konuşlu birliklerine ulaşabilecek kapasitede olduğunu öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.