ABD, şecaatini arzederken sirkatini itiraf etti!

  • 14 Eylül 2018
  • 1.254 kez görüntülendi.
ABD, şecaatini arzederken sirkatini itiraf etti!

Basra’da İran’ın konsolosluğu ateşe verildiği halde panikleyerek, ABD konsolosluğuna da benzeri saldırıda bulunulması halinde bundan İran’ı sorumlu tutacağını açıklayan Amerika, Basra’daki İran konsolosluğuna yapılan saldırı ve binanın ateşe verilmesinde kendi parmağı olduğunu kabullenmiş oldu. İran’ın bu komploya sert karşılık vereceğini bilen ABD, panikledi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, Basra’daki konsolosluk ve Bağdat’daki elçilik binalarına yapılan saldırılar ile ilgili açıklamada bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD’nin Irak’taki elçilik ve konsolosluklarına yönelik saldırıları gerekçe göstererek, benzer olayların gerçekleşmesi durumunda İran’ı sorumlu tutacaklarını belirterek tehdit etti.

Sanders, son birkaç gündür yapılan saldırılar ile ilgili “İran, Irak’ta kendiyle bağlantılı olan, ekonomik olarak desteklediği, eğittiği, silahlandırdığı grupların bu saldırıları yapmasını durdurmaya yeltenmedi. ABD, devlet binalarının zarar görmesi ve çalışanlarının yaralanması durumunda Tahran rejimini sorumlu tutacaktır.” ifadelerini kullandı.

Panik dolu bir açıklama yapan sözcü Sanders, ABD’nin, vatandaşlarının hayatını savunmak için kararlılıkla ve hızla karşılık vereceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.