ABD ve Suudi Rejiminin Münafıklar üzerine başarısız yatırımı

  • 02 Temmuz 2017
  • 1.202 kez görüntülendi.
ABD ve Suudi Rejiminin Münafıklar üzerine başarısız yatırımı

İran İslami Şura meclisi Başkanı ikinci vekili, Amerika ve Suudi rejiminin münafıklar üzerindeki başarısız yatırımlarının onlar için zarardan başka bir şey olamayacağını bildirdi.

Meclisin bugünkü oturumunda konuşan İran İslami Şura meclisi Başkanı ikinci vekili Ali Mutahhari, ABD ve Suudi rejimi yetkililerinin Paris’te düzenlenen terör örgütü münafıklar güruhunun oturumuna katılmasından hayretini dile getirerek, onların münafıklar üzerinde yatırımda bulunmalarının onlar için zarardan başka bir sonuç doğurmayacağını, çünkü İran halkının terör örgütü münafıklara karşı nefretinin yok olacak bir şey olmadığını bildirdi.

İran’Da çok geniş terör eylemleri gerçekleştirerek 17 binin üzerinde İran vatandaşını şehid eden terörist münafıklar güruhu dün Fransa’nın başkenti Paris’te Amerika ve Arabistan’ın temsilcilerinin de katılımıyla bir toplantı düzenlemişlerdi.

Mutahhari ayrıca Amerikan senatosunun İran’a karşı yeni yaptırımlarla ilgili kararına da temasla, ABD senatosunun İran aleyhindeki kararının gerçi şimdiye kadar ABD kngresi ve bu ülke başkanı tarafından onaylanmadığını ama İran İslami Şura Meclisinin bunun için gerekli cevabı vereceğini bildirdi.

Öte yandan dün de İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, terör örgütü Münafıklar güruhunun Paris’te toplantı düzenlemesine tepki göstererek, bu terör güruhunun Fransa’da bulunması ve faaliyet göstermesinin, İran ve Fransa ilişkilerinde müphem bir hususu oluşturduğunu bildirmişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, münafıklar güruhunun oturumuna temasla, bu terör örgütünün terör geçmişinin her kes tarafından bilindiğini, tüm bölge ve Avrupa devletlerinin münafıklar terör güruhunun ne kadar terör eylemlerinde bulunduklarını çok iyi bildiklerini söyledi.

Münafıklar güruhunun Fransa’da faaliyet izninin bulunmasından esef duyduğunu, Fransa yetkilileri ile bu konuyu görüştüğünü ve bu meselenin İran ve Fransa ilişkilerindeki belirsizlik noktası olduğunu dile getiren Zarif, İran halkı tarafından nefretle anılan ve terör geçmişi bulunan, ayrıca İran halkına karşı Saddam rejimi ile işbirliği geçmişi bulunan, ayrıca son dönemde ülke içinde bir takım terör eylemleri girişiminde bulunmak isteyen bir terör örgütüne faaliyet izni vermek, bu terör güruhu ile yakın ilişki içinde olan Avrupa ülkelerinin dosyasında kara bir leke olarak dikkatleri üzerinde topladığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.