ABD’de korona kabusu sürüyor! Ölü sayısı 43 bine yaklaştı

  • 21 Nisan 2020
  • 857 kez görüntülendi.
ABD’de korona kabusu sürüyor! Ölü sayısı 43 bine yaklaştı

ABD’de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 1590 artarak 42.514’e yükseldi.

Bu arada dünyada en yüksek vaka ve ölüm sayısının yaşandığı ABD’de, koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması için protestolar da düzenleniyor. Trump taraftarlarının yoğun olduğu eyaletlerdeki gösterilerde hayatın normale dönmesi talep edildi. Sağlık görevlileri ise eylemlere tepki gösterdi.
ABD eylemci ile sağlık çalışanının karşı karşıya kaldığı görüntüleri konuşurken binlerce kişi sokaklara döküldü.

Dünyanın yeni koronavirüs merkezi’nde ellerine pankartlarını alan eylemciler yürüyüşe geçti. “Evde kal” talimatlarına rağmen, Colorado, Montana ve Arizona’da eylemler düzenlendi. Trump destekçilerinin çoğunlukta olduğu eylemlerde kısıtlamaların kaldırılması istendi.

Binlerce insanın işsiz kaldığı ülkede, ekonominin tekrar canlanması için kısıtlamaların kalkması talep ediliyor. Trump da eylemlerin kademeli olarak gevşetilmesinden yana. Ancak her gün artan vaka sayıları ve onbinlerce ölüm vakası, Trump’ın karar vermesini engelliyor.

Bu arada dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başladığı Çin’den açıklama geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, salgınla ilgili Pekin yönetimini eleştiren ABD’ye mesajı göndererek “ABD, Çin’in değil koronavirüsün (Covid-19) düşman olduğunu anlaması gerekiyor. ABD’nin suçlamalarını kabul etmiyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.