ABD’de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine protesto

  • 07 Temmuz 2016
  • 832 kez görüntülendi.
ABD’de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine protesto

ABD’nin Louisiana Eyaleti’nde, iki beyaz polisin, silahı olduÄŸu belirtilen siyah bir adamı ateÅŸ ederek öldürdüğünü gösteren bir videonun ortaya çıkması ardından protesto gösterileri düzenlendi.

Olay Salı günü, eyaletin baÅŸkenti Baton Rouge’da meydana geldi.Emniyet sözcüsü Jean McKneely, polislerin, bir dükkânın önünde CD satan bir adamın baÅŸka birini silahla tehdit ettiÄŸi ihbarı üzerine olay yerine gittiÄŸini belirtti.

Otopsi raporu, 37 yaşındaki beÅŸ çocuk babası Alton Sterling’in göğsü ve sırtından aldığı kurÅŸun yaraları nedeniyle öldüğünü ortaya koydu. Olay sonrası ortaya çıkan bir video kaydı, iki polisin adamla itiÅŸerek tartıştığını, polislerin adamı yere yatırdığını ve sonra ateÅŸ ettiÄŸini gösteriyor.

Ãœlkede yılda ortalama 1000’den fazla kiÅŸi polisin ateÅŸ açması sonucu öldürülüyor. Bunların büyük bir bölümünü siyah Amerikalılar oluÅŸturuyor. Olaya karışan polislerin aktif görevden uzaklaÅŸtırıldıkları açıklandı.

Louisianalı Temsilciler Meclisi üyesi Cedric Richmond, olayın bir trajedi olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.