ABD’nin Fars Körfezi’nde İran karşıtı maceracılığı sürüyor

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.201 kez görüntülendi.
ABD’nin Fars Körfezi’nde İran karşıtı maceracılığı sürüyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Donanma Komutanlığı Sözcüsü Binbaşı Bill Urban, yeni bir iddiasında, dün, İran’a ait bir insansız hava aracının Fars Körfezi’nde bir Amerikan filosuna ait uçak gemisine inmekte olan ABD’nin bir savaş uçağına 100 metre kadar yaklaştığını bildirdi.

Fransa haber ajansına göre, Urban, sözkonusu olayın uluslararası hava sahasında  meydana geldiğini  iddia ederken, ”uyarılara rağmen dün, İran’a ait bir insansız hava aracı ile ABD’nin F/A-18E Super Hornet uçağı arasında “güvenli ve profesyonel olmayan” bir karşılaşma yaşandığını ileri sürdü.

Amerikalı askeri yetkili, iddiasında ayrıca, İran’a ait insansız hava aracının Amerikan savaş uçağı yakınındaki  uçuşunun tehlikeli olduğunu ve uluslararası kanunlarla uyuşmadığını bildirdi.

Bundan önce de Fars Körfezi’nde Amerika’nın maceracılıklarının devamında US Thunderbolt adlı savaş filosu Fars Körfezinde bir İran gemisine uyarı ateşi yapmıştı.

İranlı yetkililer, Fars Körfezinde  bölgedışı güçlere ait savaş gemilerinin gözetlenmesinin İran’ın  en tabii hakkı olduğunu  bildiriyor ve onların her türlü kanunsuz girişimlerine uluslararası kanunlara göre tutum sergileneceğini bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.