ABD’nin girişimine İran meclisi misliyle karşılık verecek

  • 03 Aralık 2016
  • 1.127 kez görüntülendi.
ABD’nin girişimine İran meclisi misliyle karşılık verecek

İran Meclisi Başkanlık Heyeti sözcüsü Behruz Nimeti, Amerikan Temsilciler Meclisi’nin Damato kanununu 10 yıl için uzatmasını kınayarak bu girişime İran meclisinin misliyle karşılık vereceğini söyledi.

Nimeti,  bugün yaptığı açıklamada,  Amerikan Temsilciler Meclisi’nin bu girişiminin kabul edilemez olduğunu ve nükleer anlaşmanın ihlali manasına geldiğini belirterek, Amerika’nın bu  girişimine tepki olarak İran meclisinden 220 milletvekilinin ortak mektubunun imzaya sunulduğunu ve  bu doğrultuda Amerikan ürünlerinin İran’a girişi konusunda yaptırım uygulanacağını  söyledi.

Behruz Nimeti, Amerika’nın bu girişimiyle gerçekte Boign  uçak şirketi ile ona bağlı şirketlerin İran’la faaliyetlerini engellediğini belirterek, İran’ın her halükarda Amerika’nın bu girişimine  kesin tepki göstereceğini söyledi.

İranlı milletvekili, Amerika’nın bu girişimiyle açık bir şekilde nükleer anlaşmayı da çiğnediğini göstererek, İran Meclisi’nin Amerika’nın bu tür girişimlerine kesinlikle karşılık vereceğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.