ABD’nin komplolarına karşı çeşitli senaryolarımız var

  • 31 Ekim 2017
  • 1.107 kez görüntülendi.
ABD’nin komplolarına karşı çeşitli senaryolarımız var

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece yapılan Kuvvetler Başkanları Zirvesi’nin ardından gazetecilere bu toplantıyı değerlendirdi.

İran’ın yargı, yasama ve yürütme organları başkanları arasında dün gece yapılan Kuvvetler Başkanları Zirvesi’nin ardından gazetecilere bu toplantıyı değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Nükleer anlaşma konusunda ABD komplo yapmak peşinde; onların asıl komplosu ise ülkenin ekonomisiyle kalkınmasının geleceğine yönelik halkımızın şüphelenmesine yol açmaktır. Tabii ki bu toplantıda sözü geçen komplolara karşı sahip olduğumuz çeşitli senaryolar üzerinde konuşup bu konuda yeterli bir eşgüdümlülüğün bulunmasını değerlendirdik” ifadelerinde bulundu.

Ruhani ilaveten ekonomik konuların da bu toplantıda görüşülen diğer başlıklardan birisi olduğunu belirterek şöyle dedi: Bu toplantıda milletimizin ekonomi alanında yatırım yapma ve ekonomik faaliyetlerde bulunmalarıyla ilgili kendilerini tamamen güvenli hissetmeleri için var olan bazı engellerin kaldırılması konusında kapsamlı şekilde fikir alıverişinde bulunduk. Bunun için de ülke dışında yaşayan İranlı yatırımcıların ülkemizde aktif olmalarını sağlmaya çalışacağız.

Bölgesel konuları da görüştüklerini bildiren Ruhani, “Küresel sulta ekseni, her zaman bizim bölgemizi istikrarsızlığa sürükleyerek bölgedeki ülkeler arasında kopukluk oluşturmaya çalışıyor, halbuki bu sorunlar ülkelerin kendileri tarafından gerçekleşen koordinasyon neticesinde çözülmelidir. Sulta düzeninin bölgenin coğrafik sınırlarının değiştirilmesine yönelik yaptığı uğraşları ise hayal kırıklığına uğrayarak başarısız kaldı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.