Abdullahiyan: DAEŞ karşıtı koalisyon Suriye’de çifte standart uyguluyor

  • 19 Ekim 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: DAEŞ karşıtı koalisyon Suriye’de çifte standart uyguluyor

Emir Abdullahiyan “Amerika öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon Suriye’de çifte standart uyguluyor” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı ön görüşmelerinin toplantısına katılan BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Remzi İzzettin ile bir araya geldi.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede Suriye krizinin çözümüne yönelik devrede bulunan son çalışmalara değinerek De Mistura ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bu soruna ilişkin önerdiği yol haritaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Emir Abdullahiyan bütün ülkelerin Suriye ve bölgede terörle ciddi şekilde mücadele etmeleri gerektiğini dile getirerek “Amerika öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon Suriye’de ciddi bir adım atmamış ve hala çifte standart uygulamaktadır” diye açıkladı.

BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Remzi İzzettin de bu görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’nin özellikle Zabadani ve Kafarya gibi bazı bölgelerinde yerel ateşkesin sağlanması için yaptığı faaliyetlerin kıymetli olduğunun altını çizerek Suriye krizinin çözümü için İran’ın önemli bir aktör olduğunu vurguladı.

BM’nin Suriye’nin bütün kesimlerini kapsayan siyasi komiteler kurarak Suriyeliler arası müzakerelerin başlamasına çalıştığını kaydeden İzzettin “Suriye geleceğine dönük kararlar Suriyeliler tarafından verilecek ve son sözü Suriye halkı söylemelidir” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.