Abdullahiyan: İran her zaman mazlum Filistin halkının haklarını savunmaktadır

  • 04 Mart 2018
  • 999 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran her zaman mazlum Filistin halkının haklarını savunmaktadır

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin’in Tahran büyükelçisi Salah Ez’Zevavi ile görüşmesinde, İran’ın her zaman mazlum Filistin halkının haklarını savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Emir Abdullahiyan, ayrıca İran’ın siyasetinin başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olmak olduğunu söyledi.

Filistin’in İran büyükelçisi de, İran İslam Cumhuriyetinin bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanmasındaki önemli rolü ve konumuna temasla, İran İslam Cumhuriyetinin İslam dünyasının birliği ile güçlenmesinde önce olduğunu söyledi.

Salah ez’Zevavi, İran’ın mazlum Filistin halkına yönelik manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Filistin meselesinin çözümü ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması yönünde umutlu olduğunu belirterek, ”Zafer eninde sonunda kesin olarak Filistin halkının olacaktır’ dedi.

Filistinli gruplar ve şahsiyetler bu zamana kadar İran’ın Filistin halkına yönelik destek ve yardımlarına defalarca teşekkür etmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.