Abdullahiyan: IŞİD aleyhindeki Musul operasyonu dünya güvenliğine yardım içindir

  • 18 Ekim 2016
  • 933 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: IŞİD aleyhindeki Musul operasyonu dünya güvenliğine yardım içindir

İslami Şura Meclisi Uluslararası İşler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak’ın IŞİD aleyhindeki Musul operasyonunun dünya güvenliğinin sağlanmasına yardım etmektedir.

Hollanda’nın Tahran büyükelçisi Suzana Terstal ile görüşen Abdullahiyan,, Irak hükümeti, ordusu ve halkının iktidar ve liyakatle IŞİD ile mücadelede adım attıklarını ve Musul’un kurtuluşunun kesin olduğunu ifade etti.

Abdullahiyan, İran ve Hollanda arasında gelişen siyasi ve ekonomik ilişkilere değinerek, ‘’İki ülkenin siyasi, ekonomik ve Parlamentolar arasında ilişkilerin gelişmesi için birçok potansiyel mevcuttur ve planlamalarla bu fırsatlardan yararlanmak gerekir’’ dedi.

İslami Şura Meclisinin ilişkilerin gelişmesini desteklediğini ifade eden Abdullahiyan, İran meclisinde Hollanda dostluk gurubunun oluştuğunu ifade etti.

Abdullahiyan bölgedeki mevcut krizlerden duyduğu üzüntüyü belirterek, ‘’Tüm dünya ülkeleri özellikle batılı ülkelere IŞİD gibi terörist gurupların faaliyetlerinden sorumlular ve ciddi eylemlerle bu gurupların gelişmesinin önüne geçmeliler’’ ded.

Abdullahiyan, iki ülke arasında siyasi ve parlamento heyetlerin karşılıklı olarak ziyaretlerinin artmasını istedi.

Trostal da ülkesinin AB’de İran’ın 3. Ekonomik ortağı olduğunu ve Hollanda’nın İran ile siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek istediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.