Abdullahiyan: İslam ümmeti terör rejimi İsrail karşısında birlik içinde olmalı

  • 24 Temmuz 2017
  • 1.121 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İslam ümmeti terör rejimi İsrail karşısında birlik içinde olmalı

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, terör rejimi İsrail karşısında İslam ümmetinin koordine ve vahdet içinde olması gerektiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif ile görüşmesinde, terör rejimi İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik vahşi saldırısı ve cinayetlerini kınayarak, İslam ümmetinin bu durum karşısında birlik içinde olmasının zaruri olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya saldırının gerçekte siyonist rejimin bütün müslümanların inanç ve itikatlarına saldırı olduğunu söyledi.

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Mescidi Aksa olaylarında yaralananların tedavisi için ilaç ve sağlık ekipleri göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ebi Şerif de, terör rejimi İsrail’in saldırı ve cinayetlerine temasla, dünya müslümanlarının vahdetinin gerekli olduğunu söyledi.

(Emir Abdullahiyan dün ayrıca Tahran’da Hamas’ın temsilcisi Halit Kaddumi ile görüşmesinde de, İslam ülkelerinin ciddi bir şekilde Filistin halkına destek ve Mescidi Aksa’nın hürmetinin korunması için çaba harcaması gerektiğini belirtti. Kaddumi de Siyonist rejimin son uygulamalarını Mescidi Aksa’nın işgali için bahaneler olduğunu belirterek, 90’lı yıllardan beri Siyonistler Mescidi Aksa’ya namaz için gelenleri kontrol altına almaya çalıştığını fakat Filistin halkının buna karşı çıktığını ve Siyonistlere derslerini bu sefer de vereceklerini söyledi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.