Abdullahiyan: Suriye buhranının kökünde siyonist İsrail’in güvenliği yatıyordu

  • 25 Mart 2017
  • 1.316 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Suriye buhranının kökünde siyonist İsrail’in güvenliği yatıyordu

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye savaşının kökünde siyonist İsrail’in güvenliğinin korunmasının yattığını belirtti.

Emir Abdullahiyan, bugün Meclis Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Arap baharı adı altında İslami uyanış dalgasını batının bir komplosu olarak nitelerken, İslami uyanış dalgasının saptırılarak Suriye’yi hedef aldığını zira Suriye’nin Ortadoğu’da özel konuma sahip olduğunu çünkü siyonist İsrail güvenlik denklemini bozabileceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, direniş güçlerinin Golan tepelerinde bulunmalarını direniş eksenin gücünün artmasının göstergesi olarak nitelerken; Tel Aviv’in bu şartlarda Suriye’de iç çatışma ve iç buhrana ihtiyaç duyduğunu ve bugün Suriye’de yaşanan gelişmelerin ve buhranın da gerçekte İslami uyanış dalgasına karşı siyonist rejimin mühendislik projesinin neticesi olduğunu söyledi.

İran meclis başkan yardımcısı, Suriye’nin direniş güçlerinin takviye edilmesinde çok önemli rol oynadığını belirterek, Suriye’nin, tekfirci ve siyonist teröristlerle direniş cephesi arasında çok önemli yere sahip olduğunu kaydetti.

Arabistan’ın Suriye’de savaşı kışkırtmaya dayalı siyasetleri ile tekfirci terörizmin bölgede yerleşmesinde oynadığı rolü sert dille eleştiren Emir Abdullahiyan, Suudi rejiminin Suriye’de siyasi ortamı suistimal ederken İran’ın kesinlikle Suriye’de siyasi bir çıkar peşinde olmadığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın Tahran’da büyükelçiliğinin yeniden açılma ihtimaline de temas eden Emir Abdullahiyan, Suudilerin şimdilik İran’la diplomatik ilişki içinde olmaya niyetlerinin olmadığını belirterek, her şeyden önce Suudi rejiminin ikili ilişkilerin yeniden başlamasının ihtiyaç olduğunu algılaması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.