Abdullahiyan: Yemen halkına yönelik insanlık dışı muhasaranın Ramazan ayı eşiğinde son bulması gerek

  • 11 Haziran 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Yemen halkına yönelik insanlık dışı muhasaranın Ramazan ayı eşiğinde son bulması gerek

İran dışişleri bakanının Arap ve Afrika işleri yardımcısı Emir Hüseyin Abdullahiyan, Yemen halkına yönelik insanlık dışı muhasaranın Ramazan ayı eşiğinde son bulması gerektiğini söyledi.

Abdullahiyan, dün BM genel sekreterinin Yemen işleri özel temsilcisi İsmail Veled Şeyh ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ramazan ayı eşiğine yaklaşıldığı şu günlerde hala Arabistan’ın Yemen’e yönelik insanlık dışı saldırılarının sürmesine işaret ederek; bu askeri saldırılar ve Yemen’e yönelik muhasaranın son bulması için BM’nin daha fazla çaba göstermesini istedi.

Söz konusu görüşmede BM yetkilisi de, İran’ın destekleri ve BM ile sürekli görüş alış verişinde ve işbirliğinde bulunmasını takdir etti.

İsmail Veled Şeyh, 14 Haziran tarihinde Yemenli gruplar arasında Cenevre’de yapılacak oturuma temas ederek, bu oturumun Yemen’de şartların son derece zor olduğu bir zamanda yapılacağına işaretle, bu ülkede ateşkese riayet edilmemesi ve saldırıların sürmesinden dolayı kaygısını dile getirdi.

Söz konusu görüşmede Abdullahiyan ve Veled Şeyh, Yemenliler arasında görüşmelerle ilgili son durumu ele alırlarken, BM’lerin Yemenliler arasında görüşmeleri sonuna kadar destekleyeceğinin altı çizildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.