Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Yeni Kabineyi Açıkladı…

  • 12 Ocak 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Yeni Kabineyi Açıkladı…

Afganistan’daki kabine krizi çözülmenin arefesinde. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, üç ayı aşan gecikmenin ardından yeni kabineyi açıkladı.

Afganistan’da bir yıldan bu yana devam eden seçim krizinden dolayı ülkedeki yönetim kurumlarının neredeyse tamamı çalışamaz hale gelmişti.Afganistan lideri Eşref Gani’nin yeni hükümet için atadığı 25 kişilik kabine, kendisinin de katılımıyla bir törenle açıklandı. Eşref Gani törende konuşmadı. Yeni kabineyi, Eşref Gani’nin askeri Başdanışmanı Abdul Selam Rahimi, açıkladı. Rahimi, açıklanan kabinenin Afganistan meclisinin güvenoyuna sunulacağını söyledi. Ancak güvenoyu oylamasının ne zaman yapılacağına yönelik bir bilgi vermedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve seçimlerdeki en büyük rakibi Dr. Abdullah Abdullah, yeni kabineyi oluşturmak için üç aydan bu yana anlaşmaya çalışıyordu. 29 Eylül’de yemin ederek göreve başlayan Eşref Gani ve Abdullah Abdullah, yeni kabine konusunda anlaşabilmek için üç aylık bir süreyi geride bıraktılar.

Seçimlerin ikinci tur sonuçlarına itiraz eden Abdullah Abdullah, aylar sonra Eşref Gani ile anlaşma yoluna gitmiş, Eşref Gani ise, Abdullah’ın yeni hükümetin oluşmasında söz sahibi olmasını kabul etmişti. İki liderin üç ay önce yaptıkları anlaşma ve ardından oluşan birliğin uzun süre dayanamayacağına yönelik yorumlar yapılıyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.