Ali Ekber Velayeti: İran hiç bir zaman İsrail’i resmiyette tanımayacak

  • 03 Ekim 2016
  • 1.078 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: İran hiç bir zaman İsrail’i resmiyette tanımayacak

İran Nizamının Maslahatını Belirleme Kurulu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, terör rejimi İsrail’in İran tarafından resmiyette tanınmasının mümkün olmadığını söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurulu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, dün Tahran’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya ekonomi bakanının İran tarafından siyonist İsrail’in resmiyette tanınması yönündeki şartını reddederken, ”İran İslam Cumhuriyeti’nin gasıp İsrail ile ilişkileri içeren bir ilişkiye ihtiyacı olmadığını” söyledi.

Velayeti, Alman yetkililerin siyonistler ve Amerikalıları memnun etmek için bu gibi açıklamalarda bulunduklarını belirterek; ”onların bu istekleri hiç bir zaman İran tarafından gerçekleşmeyecek çünkü İran İslam Cumhuriyeti hiç bir zaman sultacı İsrail rejimini resmiyette tanımayacaktır’ dedi.

Velayeti, Almanya’nın İran’la ilişkileri azaltmasının Almanya’nın zararına olacağını belirterek, Almanya halkının Amerika’nın yenilgiye uğramış siyasetlerinin Almanya hükümeti tarafından aşağılanmış bir şekilde uygulanmasına karşı olduklarını söyledi.

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı, Amerikan dışişleri bakanı John Kerry’in, Amerika’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı olduğuna dair iddiasını reddederken, ”Eğer Amerikalılar nükleer anlaşmanın doğru bir şekilde ilerlemesini istiyorlarsa o zaman taahhütlerini uygulasınlar’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.