Ali Laricani: Terörist krizleri ülkelerin birlikteliği ile çözülür

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Terörist krizleri ülkelerin birlikteliği ile çözülür

Bugün İslami Şura Meclisinde düzenlenecek Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Tahrana gelen Avusturya Parlamento Başkan Yardımcısı Karl Hains Koif ile görüşen Laricani, Avusturya, İran ilişkilerinin tarihi olduğunu söyledi.

İki ülkenin 500 yıllık ilişkilere sahip olduklarını ifade eden Laricani, Avusturya heyetinin Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yemin törenine katılımının da dostluk belirtisi olduğunu söyledi.

Avusturya’nın nükleer müzakerelerdeki yapıcı rolüne teşekkür eden Laricani, Viyana hükümetinin bankacılık ilişkilerin gelişmesindeki rolünün de takdire şayan olduğunu belirterek, ‘’Bu süreç iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesine sebep olur’’ dedi.

Bölgedeki güvenlik ve terörist krizlerine değinen Laricani, ‘’Mevcut şartlarda tüm ülkeler arasında gerçek birliktelik oluşturulmalı’’ dedi.

5+1 gurubu ülkelerinin nükleer anlaşmaya bağlı kalmalarını isteyen Laricani, dünyanın günümüzde herkes tarafından akılcı davranmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Koif de iki ülke tarihi ve güçlü ilişkilerine değinerek, ‘’Biz her zaman ilişkilerin gelişmesi için çaba sarf ettik ve ilişkiler şu an kabul edilebilir düzeydedir’’ dedi.

İran’ın nükleer müzakereler sürecindeki tutumunu takdir eden Koif, ‘’İran bu yolda sonuç alabilmek için ısrarcı şekilde hareket etti ve bugüne kadar da anlaşmayı istikrarlı bir şekilde adım adım uygulamıştır. İran’ın bu konudaki tutumu gerçek bir anlaşmayı uygulamanın mümkün olduğunu göstermektedir’’ dedi.

Terörizmin bölge ve uluslararası düzeyde yarattığı krizlere değinen Koif, ‘’Bu krizler bazı ülkelerin alçakça terörizmi araç olarak kullanmalarından kaynaklanmaktadır’’ dedi.

Yemin töreninde 8 ülke Cumhurbaşkanları, 19 Meclis Başkanı, 9 Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya Başbakan, 7 Meclis Başkan Yardımcısı, 11 Dışişleri Bakanı ve 35 özel temsilci katılacaktır.

Törene ayrıca 12 Dışişleri Bakan yardımcısı, 6 Parlamento dostluk gurubu başkanı ve iki parlamento dış ilişkiler komisyon başkanı katılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.