Amano, KOEP’le ilgili olarak yönetim kuruluna rapor sundu

  • 20 Ocak 2016
  • 897 kez görüntülendi.
Amano, KOEP’le ilgili olarak yönetim kuruluna rapor sundu
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in icra edilmesiyle ilgili yönetim kuruluna bir rapor sundu.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı UAEK Başkanı Yukia Amano, yönetim kuruluna sundu raporda, yönetim kurul oturumunun bir an evvel toplanarak KOEP meselesini ele almasını istediğini bildirdi.

16 Ocak 2016 tarihinde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının yönetim kurulu ve BM güvenlik konseyine eş zamanlı sunduğu raporda İran’ın KOEP anlaşması kapsamında yapması gerekenleri yerine getirdiğini teyit ettiğini ve bunun ardından KOEP’in yürürlüğe girdiğini belirten Amano, İran’ın gerekli ilk adımları attığını hatırlatarak, bundan böyle ajansın durumunun malum olduğunu, KOEP uyarınca İran’ın icraatının doğruluğunun teyid edilmesi ve denetimlerin yapılmasına paralel olarak bu kurumun da kendi üzerine düşmesi gerektiğini bildirmiştir.

Amano bildirisinde ayrıca KOEP’in icra edilmesinde katkısı olan tüm ülkelerden özellikle de İran ve 5+1 ülkelerinden teşekkür etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.