Amerika, Hamas Komutanlarından Ahmed El-Ğandur’u Terör Listesine Aldı

  • 07 Nisan 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
Amerika, Hamas Komutanlarından Ahmed El-Ğandur’u Terör Listesine Aldı

Filistin halkına karşı işgal rejimi yanında yer alan, onun arzusu doğrultusunda politikalar geliştiren ABD’nin, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın kuzey Gazze bölge komutanı Ahmed El-Ğandur’u terör listesine aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanlığı “El-Ğandur, Amerika’nın vatandaşları, ulusal güvenliği, dış politikası veya ekonomisini tehdit edecek terör eylemleri yapan veya yapma tehlikesi oluşturan yabancılara yaptırımı ön gören 13224 nolu yürütme emrinin 1 (B) bölümünün gereği olarak terör listesine alınmıştır” ifadesini kullandı.

Açıklamada, bunun sonucu olarak Amerika’da ikamet eden hiçbir ABD vatandaşının El-Ğandur ile ilişki kuramayacağı, Amerika’da (varsa) bütün mal varlığının dondurulacağı hatırlatıldı.

ABD’nin terör listesine aldığı El-Ğandur, Kassam Tugayları’nın Kuzey Gazze komutanı. Siyonist asker Gilat Şalit’i esir almak ve işgal askerlerine yönelik feda eylemleri yapmakla suçlanıyor. 2002 ve 2012 yıllarında suikastlara maruz kaldı. 6 yıl işgal rejimi, 5 yıl da Filistin Yönetimi zindanlarında kaldı.
İşgalci İsrail’den yana politikalar sürdüren ABD yönetimi daha önce de Kassam komutanlarından Muhammed Dayf, Yahya Sinvar, Ruhi Muştehi ve Fethi Hammad’ı işgal rejiminin öne sürdüğü gerekçelerle terör listesine almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.