“Amerika, İran’ın etrafındaki sularda yolunu bulamıyor”

  • 03 Ağustos 2018
  • 1.406 kez görüntülendi.
“Amerika, İran’ın etrafındaki sularda yolunu bulamıyor”

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı bu sabah Amerikalıların Fars Körfezi’ndeki varlığını eleştirerek, “görünüşe göre Amerika deniz kuvvetleri, İran’ın etrafındaki sularda yolunu bulamıyor” dedi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Muhammed Cevad Zarif kendi twitter hesabında paylaştığı mesajda şöyle yazdı: Amerika deniz kuvvetleri İran’ın etrafındaki sularda yolunu bulamıyor, belki de adını kavrayamadığı için; adı Fars Körfezi’dir ve 2000 yıldan beri ve Amerika’nın oluşmasından çok uzun zaman önce adı Fars Körfezi idi ve belki de evden 7000 mil uzakta İran’ın arka bahçesinde ne işi olduğunu bilmiyor.
Zarif bu mesajda ayrıca yayınladığı fotoğrafla Amerika sularından Fars Körfezi’ne kadar 7592 mil uzaklıkta olduğunu gösterdi .
İran dışişleri bakanından açıklamalar, Amerikalı yetkililerin İran’ın Fars Körfezi’ndeki faaliyetleri ile konusundaki ilgisiz sözleri ve Fars Körfezi için sahte bir isim kullanması ardından geldi.
Dünyanın en önemli petrol boğazı olan Fars Körfezi, İran medeniyetinin kopmaz parçasıdır, bu isim eskiden beri bir çok uluslararası belge, anlaşma ve mektuplarda geçmiştir.
İran İslam cumhuriyeti yetkilileri Fars Körfezi sularının İran ve bölge ülkelerine ait olduğunu, Amerika gibi ecnebilerin bölge olaylarına müdahale etmemeleri gerektiğini defalarca belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.