Amerika, Suriye’de siyonistlere lojistik destek sağlıyor

  • 08 Temmuz 2018
  • 1.720 kez görüntülendi.
Amerika, Suriye’de siyonistlere lojistik destek sağlıyor

Amerikan savaş uçaklarının, Suriye’nin Güney Batı Operasyon bölgeleri üzerinde iki katmanlı devriyeler oluşturarak İsrail uçaklarına yardım ulaştırdıklarını bildirdiler.

El-Alem telvizyonunun İsrail Debka File web sitesinden naklen verdiği habere göre bu savaş uçakları Ürdün ve işgal altındaki Golan tepeleri sınırlarında yer alan Suriye’nin güneyindeki Der bölgesi üzerinde uçuş gerçekleştirmekteler.

Aynı kaynaklar Amerika’nın akdeniz bölgesindeki deniz filosu USS Heri Tromen filosunun da işgal rejimi savaş uçaklarına destek sağlamakta olduklarını bildirdiler.

Suriye ordusu son günlerde ülkenin yeni bölgelerini kurtararak önemli başarılar elde etmiş ve terör örgütlerine ağır darbeler indirmiş bulunmaktalar.

Öte yandan terör rejimi iç güvenlik bakanı Gilad Erdan da, Suriye ordusunun Golan Tepeleri bölgesi yakınlarına konuşlanması halinde İsrail’in Suriye ordusu aleyhinde saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

Irkçı İsrail rejimi bu zamana kadar Suriye’de muhalifleri ve teröristleri desteklemek için sayısız kez Suriye’ye yönelik saldırılar düzenledi. Suriye yönetimi ise ırkçı İsrail’in ihlalci girişimlerini BM ve Güvenlik Konseyi’ne şikayet etti.

Irkçı İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye ordusu tarafından ateşlenen bir havan topunun ırkçı İsrail ile Suriye sınırındaki tampon bölgeye düşmesi üzerine sınırda bulunan İsrail askerleri rejim güçlerine ait bir askeri noktayı vurdu.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail’in 1967’deki Altı Gün Savaşları sırasında Golan Tepeleri’ni işgal etmesinin ardından, 1973’te İsrail ve Suriye arasındaki savaş sonrasında Suriye, bölgenin yüzde 5’ini geri almıştı. İki ülke arasında 1974’te oluşturulan tampon bölgede UNDOF, İsrail ve Suriye arasındaki Kuvvetlerin Çekilme Anlaşması’nı izlemek üzere bölgede bulunuyor. UNDOF misyonunda Nisan 2018 itibarıyla Fiji, İrlanda, Hindistan, Nepal ve Gana’dan bin 112 barış gücü görevlisi yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.