Amerika’da bir yaşındaki bebeği göçmen mahkemesinde yargıladılar

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.355 kez görüntülendi.
Amerika’da bir yaşındaki bebeği göçmen mahkemesinde yargıladılar

Amerika Phoenix’te bir yaşındaki bir bebek annesi ve babası yanında olmaksızın gözaltındayken göçmen mahkemesine çıkarıldı. Eline ufak bir top verilen bebek, bir süre sonra ağlamaya başladı ve mahkeme salonundan çıkarıldı.

Amerikan sınırında Trump’ın “sıfır tolerans” göçmen politikası gereği babasından ayrılan Johan aslında mahkeme tarafından atanmış avukatı ile mahkemeye çıktı.

Trump çocukları ailelerinden ayıran politikayı 20 Haziran’da kendisi feshetse de çocukları aileleriyle birleştirmek için bu sefer de mahkeme emri isteniyor.

AP’nin haberine göre, bir yaşındaki bebek hakkında gönüllü gönderme emri çıkartılarak babasının gönderildiği Honduras’a geri gönderilmesinin kapısı aralandı. Adının Johan olduğu belirlenen küçük çocuk, Arizona’daki mahkemeye ailesi olmadan çıkarılan çocuklardan sadece biri. Bir diğer çocuk ise yaşı sorulduğunda beş parmağını kaldırarak cevap verdi.

Yargıç John Richardson AP’ye verdiği demeçte bir yaşındaki bebeğe süreci anlayıp anlamadığını sorduğu için “utanmış” olduğunu ifade etti. Yargıç çocuğun avukatına, “Eğer bir yaşındaki bir çocuğun göçmen kanunlarını öğrenebileceğini düşünüyorsanız, bunu ona da siz açıklayacaksınız” dedi.

Göçmen avukatları ise mahkemede çocukların korku ve stres içinde olduklarını belirttiler.

Yükseltici koltukların bulunmadığı mahkeme salonunda çocuklar savunma makamının bulunduğu yerden mahkemeyi göremedi.

Ailelerinden ayrılan 3000 kadar çocuk hükümet tarafından gözaltında tutulmuştu, Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafından bunlardan 100 tanesinin beş yaşın altında olduğu tespit edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.