Amerika’da Öldürülen Üç Müslüman İçin Gazze’de Yürüyüş Düzenlendi…

  • 15 Åžubat 2015
  • 915 kez görüntülendi.
Amerika’da Öldürülen Üç Müslüman İçin Gazze’de Yürüyüş Düzenlendi…

Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslümanın öldürülmesini kınamak için dün (14 Åžubat Cumartesi) Gazze’de düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Filistinli katıldı.

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas)’ın çaÄŸrısıyla Gazze Åžeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde düzenlenen yürüyüşe katılan göstericiler, üç Müslümanın öldürülmesini kınayan pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün ardından yapılan mitingte konuÅŸan Hamas lideri Muhammed Ebu Asker, üç Müslümanın demokratik bir ülke olduÄŸunu söyleyen Amerika’da soÄŸukkanlılıkla öldürüldüklerini belirtti. Ebu Asker, “kör kin” ve “ırkçılık” olarak nitelendirdiÄŸi cinayet karşısında Amerikan yönetiminin sessizliÄŸini de eleÅŸtirdi.

Cinayetin Ä°slam’a ve insanlığa saldırı olduÄŸunu ifade eden Ebu Asker, dünyanın baÅŸka yerlerinde gerçekleÅŸtirilen benzer saldırılara verilen tepkinin aynısının bu cinayete de verilmesi gerektiÄŸini söyledi.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill’de 23 yaşındaki Suriye asıllı Ziya Åžadi Berakat, 21 yaşındaki eÅŸi Yusr Muhammed Ebu Saliha ve 19 yaşındaki Razan Muhammad Ebu Saliha ırkçı bir Amerikalı tarafından evlerinde silahla vurularak öldürülmüşlerdi. Salı günü yerel saatle 17.11’deki silah sesleri üzerine akademisyenler ve öğrencilerin yaÅŸadığı apartmana giden polis, üç gencin cesedini buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.