Amerikalı ziyaretçiler Mutahhar Rezevi Türbe’de

  • 27 Temmuz 2016
  • 1.077 kez görüntülendi.
Amerikalı ziyaretçiler Mutahhar Rezevi Türbe’de

Mutahhar Rezevi Türbe’ye teşerrüf eden bir grup Amerikalı Müslüman ziyaretçi, Kutsal Rezevi Külliyesi müzelerini ziyaret etti.

Astan News’un bildirdiğine göre söz konusu 20 kişilik Amerikalı grup, Mutahhar Rezevi Türbe’yi ziyaret etmelerinin ardından Kutsal Rezevi Küliyesi müzesinin Kur’an ve enfes eserler hazinesi bölümünde masum İmamları’a –s- ait el yazması Kur’an eserleri, Üstat Ferşçian müzesi, İslam İnkılabı Rehberi’nin hediye ettiği eserler hazinesi vb. bölümleri gezdi.

Kaliforniya üniversitesinde mimarlık bölümü öğrencisi olan grup üyesi Jafer, yaptığı açıklamada, ilk kez olarak İran ve Mukaddes Meşhet kentine geldiği, ve bu seferden asıl amacının İmam Rıza’nın (a.s) Mutahhar Türbe’sini ziyaret etmek olduğunu belirtti.

Mutahhar Rezevi Türbe’nin sanatçılar ve mimarlar için ilham verici bir ortam oluşturduğunu kaydeden Jafer, “Türbe’deki simgeler, yapılar, mimari ve fayans işlemeleri, Ehli Beyt (as)’a gönül verenlerin, derin aşkını yansıtıyor.”dedi.
Söz konusu Amerika’lı ziyaretçi açıklamasının devamında şöyle dedi: Mutahhar Rezevi Türbe’deki revaklar, avlular, minareler ve başka yapılar İslami-İrani sanat ve mimarinin eşsiz güzelliğini yansıtarak, görenlerin gözlerini büyülemektedir.
Amerika’lı mimari bölümü öğrencisi Jafer, Mutahhar Rezevi Türbe’sinin vasfedilemez güzelliğe sahip olduğunu belirterek şöyle dedi: İran’a gelen yakınlarım ve arkadaşlarımdan Mutahhar Rezevi Türbe’nin güzelliklerine dair bazı şeyler duymuştum, fakat bu mukaddes mekan yakından tasavvur ettiğimden daha da güzel ve daha da manevidir ve rüya gibidir.

Mutahhar Rezevi Türbe’nin güzellikleri kelimelerle anlatılamayacağını kaydeden Amerika’lı Müslüman ziyaretçi şöyle dedi: Dünyanın bütün müslümanları bu tekrarlanmayacak anları tecrübe etmeyi arzu ediyor. Bu Mukaddes mekandan manevi fayda ve hazzı elde edebilmeyi temenni ediyorum.

Kutsal Reevi Külliyesinin sahip olduğu imkanlar ve yetkin yöneticiliğiyle, müslümanların en iyi ziyaret merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Amerika’lı Müslüman ziyaretçi Jefer, “Kutsal Rezevi Külliyesinde hizmet veren bütün hademeler ve yetkililer, bütün ziyaretçiler özellikle yabancı ziyaretçilerle sabır ve tevazü içinde ilgilenerek, eşsiz hizmetler sunmaktadır”ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.