Amerikan savaş uçakları, Irak’ta onlarca kişiyi katletti

  • 08 Aralık 2016
  • 1.162 kez görüntülendi.
Amerikan savaş uçakları, Irak’ta onlarca kişiyi katletti

Irak Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu üyesi, Kaim kentindeki bir alış veriş merkezi ve 3 pazar yerine Amerikan savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 80 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Muhammed el-Kerbuli, Irak’ın batısında yer alan Kaim kentindeki pazar yerleri ve alışveriş merkezine Amerikan savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda en az 80 kişinin öldüğünü bildirdi.

El-Kerbuli, Irak hükümetinin Amerikan koalisyonunun bombalamalarında sık sık Iraklı sivillerin katliamının araştırılması için bir komite kurulmasını istedi.

El-Kerbuli, Amerikan koalisyonuna ait savaş uçaklarının saldırılarında çok sayıda Iraklı sivilin öldüğünü bildirdi.

Bir süre önce de Amerikan savaş uçakları, Irak’ın Hit kentindeki yerleşim binalarını bombalayarak 22 sivili katletmiş, 43 kişiyi de yaralamıştı.

Son sıralarda da, Amerikan savaş uçaklarının Musul’un güneyinde düzenlediği saldırıda da 21 gönüllü seferber hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.