Amerika’nın İran Aleyhindeki Düşmanca Siyasetleri Sürüyor

  • 02 Mart 2018
  • 1.010 kez görüntülendi.
Amerika’nın İran Aleyhindeki Düşmanca Siyasetleri Sürüyor

Amerika kongresinin iki temsilcisi dün temsilciler ve senato meclislerinde onaylanması ve yasaya dönüşmesi halinde İran aleyindeki yaptırımları artmasını içeren yeni plan sundular.

Amerikan temsilciler meclisi dış ilişkiler komitesi başkanı Ed Royce ve bu komitedeki demokratların üst düzey üyesi Eliot Engel’in, “islam inkılabı muhafızlar ordusunun ekonomi yönden inzivaya itilmesi yasası” adını verdikleri bu plan uyarınca İran aleyhindeki yaptırımların genişlemesini istediler.

Bu planın onaylanması halinde Amerika hükümetine islam inkılabı muhafızlar ordusundaki mülkiyet payının yüzde 50’den az olan firmalara karşı yaptırım uygulama yetkisi veriyor.

Söz konusu iki Amerikalı senatör sundukları planda, Amerika hükümetinden bu yasanın uygulanmasından en fazla 180 gün sonra islam inkılabı muhafızlar ordusuna doğrudan veya dolaylı bir şekilde İranın içinden veya dışında yardım sağlaması hakkında kongredeki ilgili komitelerine bir rapor sunmaları istendi.

Bu planda ayrıca, İranın dünya ticaret örgütüne katılımının engellenmesi ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılması öngörülüyor.

Bilindiği üzere islam inkılabı muhafızlar ordusu Amerikanın himayesinde bölgedeki teröristlerle mücadelede temel rol ifa ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.